Pateuri cu carne de pui si masline

Printeaza

Pateuri cu carne de pui si masline din: aluat, piept de pui file, usturoi, boia, chimen, ceapa verde, rosie, masline, zeama de lamaie, faina, ulei, sare.

Ingrediente:Pateuri_cu_carne_de_pui_si_masline

  • 500 g aluat foitaj
  • 1 piept de pui file
  • 1 catel de usturoi
  • cate 1 lingura boia si chimen pisat
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 rosie
  • 100 g masline
  • zeama de la 1 lamaie
  • cate 2 linguri faina si ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Aprinzi focul la cuptor. Speli carnea de pui şi o dai prin maşina de tocat. Decojeşti roşia. Cureţi ceapa şi usturoiul.

Indepărtezi sâmburii măslinelor. Tai în cubuleţe toate ingredientele. In uleiul încins, înăbuşi carnea tocată.

După un minut, pui usturoiul zdrobit, chimenul, boiaua şi continui să o înăbuşi timp de alte 3 minute.

Adaugi apoi ceapa, roşia, măslinele, zeama de lămâie, sare după gust şi laşi compoziţia să se răcească.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi foitajul în strat de 5 mm grosime şi decupezi discuri.

Aşezi în mijloc compoziţie, pliezi aluatul pe jumătate şi presezi puţin marginile.

Le coci 10 minute la foc iute, apoi la foc mediu, până se rumenesc uşor. Calde, le presari cu boia.

Pateuri cu carne de pui si masline

Pateuri_cu_carne_de_pui_si_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.