Pateuri cu carne si sos alb
PrinteazaPateuri cu carne si sos alb din: aluat foitaj, carne de pui, suc de rosii, limeta, usturoi, ceapa rosie, frunze de salvie, curry, galbenusuri, unt, lamaie, parmezan, otet, ulei, sare, piper.
- doua foi aluat foitaj
- 500 g carne de pui
- 500 ml suc de rosii
- o limeta
- doi catei de usturoi
- o ceapa rosie
- doua frunze de salvie
- 4 g curry
- 4 galbenusuri
- 250 g unt
- o lamaie
- 100 g parmezan
- 60 ml otet
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o oală se amestecă oţetul cu piper după gust şi gălbenuşurile crude şi usturoiul.
Se pun la fiert la bain-marie şi când începe să se lege amestecul se adaugă untul tăiat cubuleţe.
Se amestecă continuu până când se obţine un sos potrivit de gros, se presară parmezan ras, se condimentează după gust, se toarnă într-un bol şi se lasă să se răcească.
Carnea de pui tocată se căleşte împreună cu ceapa tocată până se albeşte, se adaugă salvia, curry, pulpa de lămâie tocată mărunt şi sucul de roşii.
Se condimentează, se fierb 25 de minute sau până scade sosul complet şi se lasă la răcit.
Se întind foile de foitaj, se decupează cercuri sau alte forme, se pune compoziţie din loc în loc şi se acoperă cu aluat. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se crestează şi se coc până devin aurii.
Pateuri cu carne si sos alb
Pofta buna!
Bune pateurile astea