Pateuri cu carne de curcan din: aluat foitaj, carnde de curcan, ceapa, smantana, oua, verdeata, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 aluat-foitaj 500 g carne curcan 1 ceapă 1 lingură smântână 2 ouă verdeaţă 1 lingură ulei sare piper Mod de preparare: Laşi foi dezgheţe în frigider. Tai ceapa mărunt si treci carnea de curcan […]
Pateuri cu carne
PrinteazaPateuri cu carne din: faina, untura, drojdie, sare, carne macra, ceapa, oua, sare si piper.
Ingredinte:
Pentru aluat:
- 1 kg. faina
- 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori
- 1 pahar mic de apa calduta
- drojdie si sare
pentru umplutura:
- 1/2 kg. carne macra
- 1 buc. ceapa
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare
Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm.
Se rumeneste pe jumatate, in putina grasime, carnea macra, taiata in bucati mici.
Se adauga foarte putina apa si se lasa 15 minute carnea sa fiarba inabusit.
In acest timp, intr-o tava, la cuptor, se coace o ceapa, potrivit de mare.
Cind carnea s-a racorit bine se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, se adauga 2 oua crude, sare si piper dupa gust.
Se taie din foaie patratele de marime potrivita care se umplu cu compozitia de carne, se string sub forma de trinughi sau dreptunghi, se preseaza marginile cu furculita si se pun intr-o tava unsa.
Se dau la cuptor pina se rumenesc usor.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Pateuri cu carne de porc
Pateuri cu carne de porc din: ceapa, carne de porc tocata, caise uscate, patrunjel, sare, piper, aluat de foi, ou. Ingrediente: 1 ceapa 400 g carne de porc tocata 8 caise uscate 1 mana patrunjel tocat sare piper 350 g aluat de foi 1 ou Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 °C. […]
Pofta buna!