Pateuri picante cu cartofi din: cartofi, mazare, ceapa, curry, mustar, lamaie, aluat. Ingrediente: 300 g de cartofi 100 g mazare 1 ceapa 2 linguriţe pastă de curry 1 linguriţă seminţe de muştar zeama de la 1/2 lămâie 375 g aluat de foitaj Mod de preparare: Se fierb 8 minute 300 g de cartofi curăţaţi de coajă […]
Pateuri de cartofi cu branza dulce de vaca
PrinteazaPateuri de cartofi cu branza dulce de vaca din: cartofi, oua, faină, unt, brânză dulce de vacă, brânză-telemea, lapte.
Ingrediente:
- 3,5 kg cartofi
- 5 albuşuri de ou
- 150 g faină
- 50 g unt
- 250 g brânză dulce de vacă
- 250 g brânză-telemea
- 500 ml lapte
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se trec prin maşina de tocat sau prin râzătoare.
Se amestecă cu albuşurile bătute, faina şi untul crud.
Se fac porţii şi se aşează într-o tavă pudrată uşor cu faină.
Cu lingura puţin udată se face în mijlocul lor o gropiţă, care se umple cu brânză amestecată.
Se unge apoi cu lapte şi se dau la cuptor, circa 15 mjnute. Se servesc calde sau reci.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pateuri cu cartofi
Pateuri cu cartofi din: faina, ulei, iaurt, zahar, drojdie, cartofi, ceapa. Ingrediente: 3 pahare făină 1/2 pahar ulei 1 praf sare 1 pahar iaurt 1 linguriţă zahăr 7 g drojdie uscată 1 gălbenuş, pentru uns 1 kg cartofi 2 cepe sare piper ulei Mod de preparare: Pentru aluat, încălzeşti puţin iaurtul cu uleiul, apoi […]
Reteta zilei: Pateuri umplute cu cartofi
Pateuri umplute cu cartofi din: cartof, ulei, ceapa rosie, ghimbir, usturoi, praf de curry, chili, turmeric, zahar, piper alb, sare, coriandru, aluat de patiserie, ou. Ingrediente: 1 cartof 2 linguri de ulei vegetal 1 ceapa rosie, tocata marunt 1 1/2 lingurite ghimbir proaspăt ras 1 catel de usturoi, tocat 1 lingurita praf de curry 1/4 […]
Pofta buna!