Pateuri de cartofi
PrinteazaPateuri de cartofi din: cartofi, oua, chimen, cimbru, faina, pesmet, marar, chili, sare, piper, ulei, unt, ceapa, ciuperci, carnaciori.
- 1 kg cartofi
- 5 ouă
- 1 linguriţă cu chimen
- 1/2 linguriţă cu cimbru
- 3 linguri cu făină
- 3 linguri cu pesmet
- 1 linguriţă cu mărar uscat
- 1/2 linguriţă cu chili
- sare
- piper
- ulei
Pentru umplutura:
- 2 linguri cu unt
- 1 ceapă
- 200 g ciuperci
- 200 g cârnăciori
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă. Când sunt gata, curăţă-i şi pasează-i împreună cu trei ouă, condimentele, verdeaţa şi sare.
Intinde această pastă groasă pe un tocător de lemn şi taie rondele cu un pahar sau formă specială. Dă-le prin ou bătut, făină şi pesmet.
Prăjeşte-le în baie de ulei. între timp, căleşte ceapa în unt, adaugă ciupercile tăiate mărunt, sare şi piper.
Separat, prăjeşte cârnăciorii tăiaţi mărunt şi, eventual, bucăţele de slănină.
Când pateurile sunt gata, taie-le pe jumătate, scoate miezul şi pune la mijloc câte o lingură din compoziţia de ciuperci, iar deasupra cârnăciorii.
Serveşte-le calde.
Pofta buna!