Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă

Printeaza

O reteta savuroasa de Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă din: cartofi, morcovi, chutney de ceapa, frunze de cimbru, cheddar, aluat, ou, seminte de mac si salata. verde.

Ingrediente:Pateuri_cu_Cheddar_cartofi_si_chutney_de_ceapa

  • 1 cartof mare, taiat cubulete cu latura de 1 cm
  • 2 morcovi, taiati cubulete cu latura de 1 cm
  • 300 g chutney de ceapa
  • 1 lingura frunze de cimbru, tocate
  • 1 lingura mustar Dijon
  • 140 g de Cheddar, ras
  • 500 g aluat de foitaj
  • 1 ou batut, pentru uns
  • seminte de mac, pentru presarat
  • salata verde, pentru servit (optional)

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la l90°C/gaz 5. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Fierbe cartofii şi morcovii în apă sărată, timp de 5 minute, până se înmoaie. Scurge-i bine şi aşază-i într-un bol.

Adaugă chutney-ul, cimbrul şi muştarul, apoi asezonează. Amestecă uşor şi lasă la frigider să se răcească.

Intinde aluatul de foitaj cu un sucitor, până capătă grosimea unei monede, apoi taie-l în pătrate cu dimensiunile de 13x13cm.

Pune compoziţie pe fiecare pătrat şi unge marginile aluatului cu ou bătut. împătureşte pateurile aducând cele patru colţuri spre centru, apoi presează pentru a sigila, unge încă o dată suprafeţele cu ou şi presară seminţele de mac.

Aşază pateurile pe tava pregătită şi dă la cuptor 30 de minute, până când se rumenesc.

Serveşte cu salată, după preferinţă.

Chutney de ceapa – Pune 8 cepe roşii feliate împreună cu I00g de zahăr într-o cratiţă, acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă 10 minute, până se înmoaie. Apoi toarnă 100ml de vin roşu şi lOOml oţet de vin roşu.

Fierbe până când lichidul scade complet şi amestecul devine lipicios – aproximativ 10 minute.

Adaugă 1 linguriţă sirop de arţar şi amestecă bine. Lasă la răcit, apoi transferă chutney-ul în borcane sterilizate şi sigilează-le.

Pateuri cu Cheddar, cartofi şi chutney de ceapă

Pateuri_cu_Cheddar_cartofi_si_chutney_de_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.