Pateuri cu ciuperci si menta din: ulei, sifon, sare, zahar, drojdie, faina, ciuperci, ceapa, piper, menta. Ingrediente: 1 pahar cu ulei 2 pahare cu sifon sau apă minerală sare 1 lingură cu zahăr drojdie 400 g făină 6-8 ciuperci mari 1 ceapă piper măcinat sare 2 linguri cu ulei mentă tocată Mod de preparare: […]
Pateuri cu ciuperci si muguri de pin
PrinteazaPateuri cu ciuperci si muguri de pin din: aluat foitaj, ciuperci, praz, coriandru, ulei, muguri de pin, sare, piper, seminte de in si susan, ou.
- 1 pachet aluat pentru foitaj
- 1 conservă (400 g) ciuperci felii conservate
- 1 fir de praz
- 1 legătură coriandru verde
- 1 lingură ulei
- 100 g muguri de pin
- sare
- piper negru măcinat
- câte 2 linguri seminţe de in şi susan
- opţional 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Scurgi ciupercile din conservă. Cureţi prazul, îl tai mărunt şi îl căleşti în ulei.
Adaugi sare şi piper, apoi ciupercile şi continui să le căleşti 14 oră, la foc mediu, amestecând periodic.
Presari frunzele de coriandru fin tocate şi mugurii de pin şi mai laşi pe foc 5 minute.
Intre timp, întinzi foaia de aluat şi, cu ajutorul unui pahar, decupezi discuri.
Repartizezi umplutura pe discuri şi pliezi aluatul pe jumătate, apoi presezi puţin marginile, eventual cu o furculiţă, ca să nu iasă umplutura.
Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului şi aşezi pateurile. Le ungi cu puţin ulei sau, dacă nu ţii post, cu un gălbenuş.
Le presari cu seminţe de in şi de susan şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 °C (foc mediu), pentru 20 de minute.
Le consumi ca aperitiv cald sau rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pateuri cu ciuperci si menta
Pateuri cu branza, ciuperci si spanac
Pateuri cu branza, ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, aluat de foi, cimbru, branza, oua, apa. Ingrediente: 300 g spanac 4 ciuperci champignon 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 ceapa sare piper 500 g aluat de foi 3 fire de cimbru 120 g branza […]
Pofta buna!