Pateuri cu ciuperci si menta din: ulei, sifon, sare, zahar, drojdie, faina, ciuperci, ceapa, piper, menta. Ingrediente: 1 pahar cu ulei 2 pahare cu sifon sau apă minerală sare 1 lingură cu zahăr drojdie 400 g făină 6-8 ciuperci mari 1 ceapă piper măcinat sare 2 linguri cu ulei mentă tocată Mod de preparare: […]
Pateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra
PrinteazaPateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra din :aluat fraged (cumpărată), piure de urzici (scurs bine de zeamă), zahăr pudră, ciocolată neagră, esenţă de flori de portocal sau de lămâie, ou.
Ingrediente:
- 1 foaie de aluat fraged (cumpărată)
- 3 linguri piure de urzici (scurs bine de zeamă)
- 3 linguri zahăr pudră
- 50 g ciocolată neagră mărunţită cu cuţitul
- 1 linguriţă esenţă de flori de portocal sau de lămâie
- 1 gălbenuş
Mod de preaprare:
Intinzi foaia pe masă şi tai forme rotunde zimţate. Omogenizezi bine urzicile cu zahărul, ciocolata şi esenţa de lămâie sau flori de portocal.
Compoziţia o distribui în mod egal pe formele decupate din aluat şi acoperi, îndoind fiecare formă pe din două.
Presezi bine marginile, să nu iasă umplutura şi aşezi portofelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Ungi portofelele cu gălbenuş şi le dai la cuptorul încins, timp de 20-25 de minute, până se rumenesc.
Sunt foarte bune, iar din combinaţia ciudată de urzici şi ciocolată persistă doar gustul ciocolatei.
Pateuri cu crema de urzici si ciocolata neagra
Pofta buna!
poate iti place si:
Pateuri cu ciuperci si menta
Pofta buna!