Pateuri cu ardei

Printeaza

Pateuri cu ardei din: aluat de pizza, ardei capia, ardei gras, bulion, usturoi, boia iute, cascaval, ou, sare, ulei.

Ingrediente:Pateuri cu ardei

  • 500 g aluat de pizza
  • 3 ardei capia
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingura cu bulion
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita cu boia iute
  • cascaval ras
  • ou pentru uns
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie ardeii şi căleşte-i în ulei, împreună cu usturoiul feliat. Când s-au înmuiat, adaugă bulionul. Amestecă încontinuu şi lasă pe foc până ce devine pastă. Pune sare şi boia şi lasă să se răcorească. Intre timp, întinde aluatul şi taie pătrate cu latura de 7-8 cm.

Unge fiecare pătrat cu pastă de ardei, presară caşcaval ras, apoi împătureşte- le. Aşază-le în tava tapetată cu hârtie de copt, crestează-le cu cuţitul şi unge cu ou bătut. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute.

Când sunt gata, lasă-le să se răcorească, apoi scoate-le în castron şi serveşte-le ca antreu, cu sau fără smântână.

Pateuri cu ardei

Pateuri_cu_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.