Pateuri cu ardei
PrinteazaPateuri cu ardei din: aluat de pizza, ardei capia, ardei gras, bulion, usturoi, boia iute, cascaval, ou, sare, ulei.
- 500 g aluat de pizza
- 3 ardei capia
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingura cu bulion
- 3-4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita cu boia iute
- cascaval ras
- ou pentru uns
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Taie ardeii şi căleşte-i în ulei, împreună cu usturoiul feliat. Când s-au înmuiat, adaugă bulionul. Amestecă încontinuu şi lasă pe foc până ce devine pastă. Pune sare şi boia şi lasă să se răcorească. Intre timp, întinde aluatul şi taie pătrate cu latura de 7-8 cm.
Unge fiecare pătrat cu pastă de ardei, presară caşcaval ras, apoi împătureşte- le. Aşază-le în tava tapetată cu hârtie de copt, crestează-le cu cuţitul şi unge cu ou bătut. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30-35 de minute.
Când sunt gata, lasă-le să se răcorească, apoi scoate-le în castron şi serveşte-le ca antreu, cu sau fără smântână.
Pateuri cu ardei
Pofta buna!