Pateuri cu bacon, menta si mascarpone
PrinteazaPateuri cu bacon, menta si mascarpone din: bacon, mazare, mascarpone, parmezan, oua, menta, aluat, faina.
- 200 g bacon, taiat in bucati mici
- 225 g mazare congelata
- 140 g mascarpone
- 25 g de parmezan, ras, plus extra
- 2 oua medii
- 1 mana mica de menta, frunzele tocate
- 400 g aluat de foitaj
- faina, pentru intins foitajul
Mod de preparare:
Pune baconul într-o tigaie mare şi prăjeşte-l până când devine crocant, circă 8 minute, apoi lasă-l pe un şervet de hârtie care să absoarbă grăsimea. Intre timp, toarnă apă clocotită peste mazăre şi las-o să se înmoaie 5 minute, apoi scurge-o.
Incinge cuptorul la 200°C. Când baconul şi mazărea s-au răcit, ameştecă-le bine într-un bol. Incorporează brânza mascarpone, parmezanul, 1 ou şi menta, apoi asezonează cu piper negru.
Intinde foitajul pe o suprafaţă presărată cu puţină făină, până ajunge la o grosime de circa 1,7 mm. Decupează cercuri folosind o formă cu diametrul de 12cm. Transferă umplutura în mijlocul fiecărei bucăţi de foitaj. Unge marginile cu ou bătut şi împachetează foitajele, apăsând pe o parte pentru a le sigila.
Unge-le la suprafaţă cu încă puţin ou bătut şi presară pe ele parmezan. Aranjează-le în 2 tăvi subţiri de copt, presărate cu făină. Coace-le 25 de minute. Lasă-le să se răcească, apoi ţine-le la frigider.
Pateuri cu bacon, menta si mascarpone
Pofta buna!