Pateuri cu branza, ciuperci si spanac

Printeaza

Pateuri cu branza, ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, aluat de foi, cimbru, branza, oua, apa.

Ingrediente:Pateuri_cu_branza_ciuperci_si_spanac

  • 300 g spanac
  • 4 ciuperci champignon
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • 500 g aluat de foi
  • 3 fire de cimbru
  • 120 g branza (de preferinta sortimente mai picante, Stilton sau Bleu)
  • 1 ou
  • 1 lingura apa

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală frunzele de spanac. Se curăţă ciupercile, se scot picioarele şi se prăjesc împreună cu pălăriile cca 4 min. în 2 linguri de ulei. Se lasă să se răcească. In restul de ulei se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă şi usturoiul pisat; se călesc, apoi se adaugă spanacul şi se lasă să se înăbuşe timp de 2 min. Se sărează şi se piperează.

Se scurge spanacul de res tul de apă. Pe planşeta ta­petată cu făină se presară frunzuliţe de cimbru. Se în­tinde deasupra o foaie de aluat, apoi se strânge şi se întinde încă o dată, astfel încât cimbrul să fie învelit în aluat. Se taie bucăţi de aluat egale cu pălăriile ciu­percilor.

Se taie 8 felii de brânză; fiecare se pune pe câte o bucată de aluat; pe felia de brânză se aşază câte-o porţie de spanac, apoi o pă­lărie de ciupercă. Deasupra se mai aşază câte o felie de brânză.

Din restul de aluat se taie 4 bucăţi mai mari. Se bat ouăle cu 1 lingură de apă şi se ung marginile de aluat. Se acoperă cu ele umplutu­rile şi se lipesc bine margi­nile. Se aşază pateurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc timp de cca 25 min. în cuptorul încins la 180 °C.

Pateuri cu branza, ciuperci si spanac

Pateuri_cu_branza_ciuperci_si_spanac

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Mie nu mi-ai iesit pateurile astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.