Pateuri cu branza, ciuperci si spanac
PrinteazaPateuri cu branza, ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, ulei de masline, usturoi, ceapa, sare, piper, aluat de foi, cimbru, branza, oua, apa.
- 300 g spanac
- 4 ciuperci champignon
- 4 linguri ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- sare
- piper
- 500 g aluat de foi
- 3 fire de cimbru
- 120 g branza (de preferinta sortimente mai picante, Stilton sau Bleu)
- 1 ou
- 1 lingura apa
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală frunzele de spanac. Se curăţă ciupercile, se scot picioarele şi se prăjesc împreună cu pălăriile cca 4 min. în 2 linguri de ulei. Se lasă să se răcească. In restul de ulei se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă şi usturoiul pisat; se călesc, apoi se adaugă spanacul şi se lasă să se înăbuşe timp de 2 min. Se sărează şi se piperează.
Se scurge spanacul de res tul de apă. Pe planşeta tapetată cu făină se presară frunzuliţe de cimbru. Se întinde deasupra o foaie de aluat, apoi se strânge şi se întinde încă o dată, astfel încât cimbrul să fie învelit în aluat. Se taie bucăţi de aluat egale cu pălăriile ciupercilor.
Se taie 8 felii de brânză; fiecare se pune pe câte o bucată de aluat; pe felia de brânză se aşază câte-o porţie de spanac, apoi o pălărie de ciupercă. Deasupra se mai aşază câte o felie de brânză.
Din restul de aluat se taie 4 bucăţi mai mari. Se bat ouăle cu 1 lingură de apă şi se ung marginile de aluat. Se acoperă cu ele umpluturile şi se lipesc bine marginile. Se aşază pateurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc timp de cca 25 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Pateuri cu branza, ciuperci si spanac
Pofta buna!
Mie nu mi-ai iesit pateurile astea
Bune pateurile astea