Pateuri cu brânză cu mucegai

Printeaza

O reteta de pateuri cu branza cu mucegai din: aluat, branza de vaci, branza cu mucegai, arpagic, piper si ardei gras.

Ingrediente:Pateuri cu brânză cu mucegai

  • 1 pachet aluat (400 g)
  • 300 g brânză de vaci
  • 200 g brânză cu mucegai
  • arpagic proaspăt
  • piper măcinat
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde

 

Mod de preparare:

Se întinde aluatul pe planşa de lucru şi se taie 2 felii, de cca 1/2 cm grosime. Se taie dreptunghiuri de 8×4 cm. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 10 minute, la 200° C, până când capătă o culoare aurie. Se lasă să se răcească.

Intre timp, se prepară umplutura. Se pun cele 2 tipuri de brânză într-un castron. Se spală arpagicul, se toacă mărunt şi se pune peste brânză (se păstrează pu­ţin pentru decor). Se asezonează cu piperul măcinat şi se amestecă bine.

Se pune şi sare, dacă este necesar. Se lipesc câte 2 felii de aluat printr-un stat subţi­re de umplutură de brânză. Se pun pe un platou şi se decorează cu fâşiuţe de ardei gras şi cu fire de arpagic.

Pateuri cu brânză cu mucegai

Pateuri cu brânză cu mucegai

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.