Pateuri cu brânză cu mucegai
PrinteazaO reteta de pateuri cu branza cu mucegai din: aluat, branza de vaci, branza cu mucegai, arpagic, piper si ardei gras.
- 1 pachet aluat (400 g)
- 300 g brânză de vaci
- 200 g brânză cu mucegai
- arpagic proaspăt
- piper măcinat
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
Mod de preparare:
Se întinde aluatul pe planşa de lucru şi se taie 2 felii, de cca 1/2 cm grosime. Se taie dreptunghiuri de 8×4 cm. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 10 minute, la 200° C, până când capătă o culoare aurie. Se lasă să se răcească.
Intre timp, se prepară umplutura. Se pun cele 2 tipuri de brânză într-un castron. Se spală arpagicul, se toacă mărunt şi se pune peste brânză (se păstrează puţin pentru decor). Se asezonează cu piperul măcinat şi se amestecă bine.
Se pune şi sare, dacă este necesar. Se lipesc câte 2 felii de aluat printr-un stat subţire de umplutură de brânză. Se pun pe un platou şi se decorează cu fâşiuţe de ardei gras şi cu fire de arpagic.
Pateuri cu brânză cu mucegai
Pofta buna!