Pateuri cu branza de capra
PrinteazaPateuri cu branza de capra din: aluat foitaj, ciuperci, usturoi, patrunjel, unt, sare, piper, branza de capra, smantana, ou.
- 2 foi aluat foitaj
- 1 kg ciuperci
- 2 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 40 g unt
- sare
- piper
- 500 g brânză capră
- 120 g smântână
- 1 ou
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile şi le tai mărunt. încălzeşti untul şi adaugi usturoiul tocat şi ciupercile. Condimentezi cu sare şi piper şi pui pătrunjelul tocat. Fărâmiţezi brânza, o amesteci cu smântână şi cu ciupercile.
Intinzi aluatul foitaj dezgheţat, tai pătrate egale şi pui din compoziţie pe mijlocul fiecăruia, apoi le ungi marginile cu ou bătut şi lipeşti colţurile la centru. Dai pateurile cu ou bătut şi le aşezi într-o tavă tapetată.
Coci în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute, până devin aurii.
Pateuri cu branza de capra
Pofta buna!