Pateuri cu branza dulce

Printeaza

Pateuri cu branza dulce din: foietaj, branza dulce, oua, stafide, zahar vanilat, zahar, coaja de lamaie, gris, zahar pudra.

Poate te intereseaza si Pateuri cu branza, ciuperci si spanac

Ingrediente:Pateuri cu branza dulce

  • 1 pachet de foietaj congelat
  • 500-600 g branza dulce
  • 2 oua
  • 1 mana de stafide
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6-7 linguri de zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2-3 linguri de gris
  • zahar pudra vanilat pentru deasupra

 

Mod de preparare:

Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei (conform instructiunilor de pe ambalaj).  Amestecati branza cu ouale, zaharul, stafidele si grisul.Gustati, daca va place mai dulce, mai adaugati zahar.Puneti aluatul pe o foaie de copt si il taiati in 2 pe latime.

Intindeti jumatate din cantitatea de branza pe aluat.

Punem cealalta parte de aluat peste branza si presam marginile cu furculita.Pentru ca marginile sa se lipeasca mai bine le puteti unge cu putin albus de ou.

Procedam la fel si cu cealalta jumatate, apoi punem foaia de hatie (cu placintele pe ele) in tava mare de aragaz.  Crestam din loc in loc aluatul cu un cutit bine ascutit, la distante potrivite (cam cat de mari dorim sa ne iasa pateurile).

Dam la cuptorul incins pentru cca 20-25 de minute. Le lasam sa se raceasca apoi le taiem pe crestaturile facute inainte de coacere si le pudram cu zahar pudra vanilat.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • pateuri cu branza dulce

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.