Pateuri cu branza si chimen
PrinteazaPateuri cu branza si chimen din: foaie de aluat foitaj, brânză, seminţe chimen, ceapă, coajă răzuită de lămâie, sare, piper, faina.
- 1 foaie de aluat foitaj, dezgheţată
- 120 g brânză, la temperatura camerei
- 50 g seminţe chimen
- 1/4 cană ceapă tocată
- 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie
- sare
- piper
- făină
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Fărâmiţezi brânza cu o furculiţă Adaugi ceapa, coaja răzuită de lămâie, sare şi piper după gust. Amesteci.
Pe o suprafaţă dată cu făină, desfaci foaia de aluat şi o întinzi bine.
Tai 9 pătrate şi pui câte o lingură din compoziţia de brânză în mijloc.
Inmoi fiecare margine cu degetele umede şi împachetezi în formă de triunghi.
Foloseşti o furculiţă pentru a „sigila” marginile fiecărui triunghi.
Presari chimen şi bagi triunghiurile ta cuptor. Laşi cam 15-18 minute, până devin pufoase şi aurii.
Le ţii să se răcească şi le serveşti.
Pateuri cu branza si chimen
Pofta buna!