Pateuri cu branza telemea si chimen
PrinteazaPateuri cu branza telemea si chimen
- 400 g făină
- 100 g telemea de oaie
- 200 g margarină
- 50 g drojdie
- sare
- 2-3 gălbenuşuri
- 150-200 g smântână
- 2-3 linguri chimen
Mod de preparare:
Frămânţi făina cu 100 g margarină, apoi adaugi 2 gălbenuşuri, sarea după gust, drojdia şi treptat smân:âna. Frămânţi bine, apoi acoperi aluatul cu un prosop sau îl dai la rece pentru 2-3 ore.
Poate să stea şi mai mult. Rupi apoi aluatul în bucăţi de mărimea unei lămâi şi o întinzi pe fiecare într-o foaie de 0,5 cm grosime. Freci margarina rămasă cu telemeaua până obţii o cremă.
Poţi pune şi brânză de burduf în loc de telemea. Ungi fiecare foaie de aluat cu compoziţia de brânză, rulezi şi tai rulourile în bucăţi.
Aşezi pateurile cu tăietura în sus, într-o tavă unsă cu margarină, le ungi cu gălbenuş, presari chimen sau mac şi le coci la foc potrivit. Cu 5 minute înainte să le scoţi din tavă, razi deasupra telemea sau caşcaval.
Poftă bună!