Pateuri cu cabanos
PrinteazaPateuri cu cabanos
- 800 g smantana
- 1 l apa minerala
- 100 g otet
- sare
- 6 oua
- 20 g drojdie
- 1 lingura zahar
- faina
- 1 kg unt
- 2 kg cabanos
Mod de preparare:
Se face un aluat din 800 g smântână, 1 l de apă minerală, 100 g oţet, sare, 6 ouă, 20 g drojdie, o lingură de zahăr şi făină cât cuprinde.
Se face apoi un alt aluat din 1 kg de unt, 200 g făină, se amestecă bine şi se împarte în trei bucăţi. Se adaugă 2 kg cabanos.
Se face un aluat frământat bine, până se dezlipeşte de pe degete, apoi se întinde o foaie, care se unge cu o parte din aluatul din unt, se împătureşte în trei şi se repetă de trei ori, apoi se pune la rece timp de 3-4 ore.
Se taie fâşii de aluat, care se umplu cu cabanos, se rulează, ungem cu ou bătut şi se coc la foc iute.
Pofta buna!