Pateuri cu cabanos

Printeaza

Pateuri cu cabanos

Ingrediente:Pateuri cu cabanos

  • 800 g smantana
  • 1 l apa minerala
  • 100 g otet
  • sare
  • 6 oua
  • 20 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • faina
  • 1 kg unt
  • 2 kg cabanos

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din 800 g smântână, 1 l de apă minerală, 100 g oţet, sare, 6 ouă, 20 g drojdie, o lingură de zahăr şi făină cât cuprinde.

Se face apoi un alt aluat din 1 kg de unt, 200 g făină, se amestecă bine şi se împarte în trei bucăţi. Se adaugă 2 kg cabanos.

Se face un aluat frământat bine, până se dezlipeşte de pe degete, apoi se întinde o foaie, care se unge cu o parte din aluatul din unt, se împătureşte în trei şi se repetă de trei ori, apoi se pune la rece timp de 3-4 ore.

Se taie fâşii de aluat, care se umplu cu cabanos, se rulează, ungem cu ou bătut şi se coc la foc iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.