Pateuri cu carne de miel
PrinteazaPateuri cu carne de miel din: sifon, otet, sare, ulei, faina, margarina, organe de miel, oua, paine, lapte, smantana, marar, patrunjel si ceapa verde.
aluat (1 cana=250 ml):
- 1 cana sifon caldut
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita sare
- 1/2 cana ulei
- 300 g faina
- 100 g margarina
umplutura:
- 750 g organe de miel (inima, ficat, plamani)
- 2 oua
- 1 felie paine
- 100 ml lapte
- 1 lingura smantana
- 2 linguri marar
- 2 legaturi patrunjel
- 2 legatura ceapa verde
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: se topeşte margarina şi se amestecă împreună cu 2 linguri de făină; se obţine o ciulama. Se frământă aluatul din restul de ingrediente. Se împarte în două, se întinde câte o foaie care se unge cu ciulama; se rulează ambele foi, se împletesc şi se întinde din nou o foaie, care se unge cu ciulama.
Se repetă procedeul de câteva ori, apoi se dă aluatul la frigider cel puţin 12 ore. Se fierb măruntaiele de miel în apă, se ia spuma şi organele se lasă să se răcească. Se toacă şi se amestecă împreună cu ouă, pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, smântână, verdeaţă tocată, sare şi piper.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se taie cerculeţe; se aşază umplutură şi se pliază fiecare sub formă de semilună. Se coc la cuptor cca 30 min. Pateurile se pot servi calde sau reci, cu piure de spanac sau salată verde.
Pateuri cu carne de miel
Pofta buna!
Arata bine paeturile astea :0 foarte bine