Pateuri cu cartofi
PrinteazaPateuri cu cartofi din: faina, ulei, iaurt, zahar, drojdie, cartofi, ceapa.
- 3 pahare făină
- 1/2 pahar ulei
- 1 praf sare
- 1 pahar iaurt
- 1 linguriţă zahăr
- 7 g drojdie uscată
- 1 gălbenuş, pentru uns
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pentru aluat, încălzeşti puţin iaurtul cu uleiul, apoi le amesteci cu sarea şi cu zahărul. Amesteci drojdia cu făina, apoi adaugi amestecul de iaurt. Frămânţi un aluat moale şi elastic.
Acoperi aluatul cu folie alimentară şi-l laşi la loc cald o oră, până îşi dublează volumul.
Intre timp, te ocupi de umplutură. Fierbi cartofii ca pentru piure. Separat, căleşti ceapa tăiată în 2 linguri de ulei. Când cartofii au fiert, îi pasezi şi-i amesteci cu ceapa călită. Adaugi sare şi piper, după gust.
Din aluat formezi biluţe pe care le aplatizezi cu degetele şi pe care le umpli cu amestecul de cartofi. Lipeşti marginile aluatului. Pui pateurile pe o tavă cu hârtie de copt şi le ungi cu gălbenuş.
Le coci 30 de minute, la 180 °C.
Pofta buna!