Pateuri cu dovlecei şi mozzarella
PrinteazaO reteta de pateuri cu dovlecei si mozzarella din: foitaj, sos bechamel, dovlecei, ou, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, oregano, sare si piper.
- 250 g foitaj
- 300 g sos bechamel
- 200 g mozzarella
- 3 dovlecei mici (zucchini)
- 1 ou
- 1 lingură parmezan ras
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- oregano
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie mozzarella cubuleţe şi pune-o într-un castron. Adaugă sosul bechamel, aromează cu oregano, sare şi piper, apoi pasează brânza şi omogenizează compoziţia. Spală dovleceii, curăţă-i de coajă şi taie-i rondele (păstrează patru pentru decor); căleşte-i într-o tigaie cu ulei de măsline încins, împreună cu usturoiul pisat.
Incorporează dovleceii căliţi în compoziţia de mozzarella, pune parmezanul şi amestecă bine. Intinde aluatul şi taie-1 în patru pătrate, aşază-le într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi înţeapă cu furculiţa din loc în loc.
Pune în centrul fiecărui pătrat compoziţie de mozzarella. Pliază colţurile de aluat spre interior, dându-le forma de plic. Aşază în centrul fiecăruia o bucăţică de dovlecel şi unge-le cu ou bătut.
Coace pateurile circa 20 de minute în cuptorul preîn- călzit la 200° C. Când au devenit aurii, scoate-le din cuptor si lasă-le să se răcorească înainte de a le servi.
Pateuri cu dovlecei şi mozzarella
Poftă bună!