Pateuri cu muguri de pin
PrinteazaPateuri cu muguri de pin din: aluat, ciuperci, praz, coriandru, ulei, muguri de pin, sare, piper, seminte de in si susan, galbenus.
- 1 pachet aluat pentru foitaj
- 1 conservă (400 g) ciuperci felii conservate
- 1 fir de praz
- 1 legătură coriandru verde
- 1 lingură ulei
- 100 g muguri de pin
- sare
- piper negru măcinat
- câte 2 linguri seminţe de in şi susan
- opţional 1 gălbenuş
Mod de preparare:
Scurgi ciupercile din conservă. Cureţi prazul, îl tai mărunt şi îl căleşti în ulei. Adaugi sare şi piper, apoi ciupercile şi continui să le căleşti 1/4 oră, la foc mediu, amestecând periodic.
Presari frunzele de coriandru fin tocate şi mugurii de pin şi mai laşi pe foc 5 minute.
Intre timp, întinzi foaia de aluat şi, cu ajutorul unui pahar, decupezi discuri. Repartizezi umplutura pe discuri şi pliezi aluatul pe jumătate, apoi presezi puţin marginile, eventual cu o furculiţă, ca să nu iasă umplutura.
Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului şi aşezi pateurile. Le ungi cu puţin ulei sau cu un gălbenuş. Le presari cu seminţe de in şi de susan şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 180 °C (foc mediu), pentru 20 de minute.
Le consumi ca aperitiv cald sau rece.
Pateuri cu muguri de pin
Pofta buna!