Pateuri cu sardele
PrinteazaO reteta delicioasa de pateuri cu : sardele, lapte, unt, faina, aluat de foitaj, galbenus.
- 45 fileuri de sardel
- 4 linguri de lapte
- 50 g unt
- puţină făină
- 240 g aluat de foitaj (decongelat)
- 1 gălbenuş bătut
Mod de preparare:
Incingi bine cuptorul, scurgi sardelele şi le usuci, folosind hârtie absorbantă. Apoi pui sardelele 5 minute la înmuiat în lapte. Pentru a dispărea gustul sărat, scurgi din nou sardelele, le zdrobeşti şi le freci cu unt, până obţii o pastă netedă, lei o planşetă, o presari cu făină şi întinzi aluatul în strat gros de 3 mm, după care îl tai în 6 fâşii de 30 x 50 cm.
Ungi 3 dintre fâşii cu pasta de sardele, lăsând o margine liberă de jur-împrejur. Uzi marginile cu puţină apă, aşezi deasupra celelalte 3 fâşii de aluat şi apeşi cu degetele să se lipească marginile. Ungi fâşiile cu gălbenuş, le crestezi din loc în loc cu un cuţit ca să iasă aburul la copt.
Aşezi fâşiile în tava de la aragaz şi le coci aproximativ 10 minute până ce se rumeneşte şi se umflă aluatul. Tai apoi fiecare fâşie în 4 bucăţi şi le serveşti fierbinţi.
Pateuri cu sardele
Pofta buna!