Bucătăria etiopiană, cu rădăcini adânci în istorie și cultură, oferă o paletă culinară unică, influențată de tradiții, religie și schimburi culturale. Este o bucătărie caracterizată prin gusturi bogate, ingrediente unice precum teff și berbere, și feluri de mâncare iconice ca injera și doro wat. Explorarea bucătăriei […]
Pateuri cu ficatei si piept de pui
PrinteazaPateuri cu ficatei si piept de pui din: aluat foitaj, piept de pui, ficatei, cascaval, smantana, ulei, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 pachet de aluat de foitaj congelat
- 1 piept de pui
- 350 g ficăţei de pui
- 300 g caşcaval
- 120 g smântână
- ulei
- piper
- condiment tip Vegeta
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Pateuri cu ficatei si piept de pui: Tai pieptul de pui bucăţele şi-l prăjeşti în ulei cu puţină sare, piper şi condiment după care-l dai deoparte.
Dai caşcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi îl amesteci cu smântână, pătrunjelul tocat şi sare după gust. întinzi aluatul şi îl tai pătrate cu latura de 7-8 cm.
Pui apoi pe o parte din bucăţile de aluat câte un ficăţei crud şi o lingură din compoziţia de caşcaval, iar pe bucăţile rămase câteva bucăţele de pui prăjit şi o linguriţă din compoziţia de caşcaval.
Uneşti în mijloc câte 2 colţuri ale fiecărui pătrat, le aşezi apoi pe toate într-o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
Poftă bună!
Salata de rosii cu castraveti si patrunjel
rosii, castarvete, ceapa verde, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, masline. Ingrediente: 3 rosii, tocate 1 castravete, curatat si tocat 3 fire ceapa verde, feliata 1 legatura de patrunjel tocat 30ml suc de lamaie Ulei de masline Sare si piper 1 mana masline […]