Pateuri fragede cu carne de vita
PrinteazaPateuri fragede cu carne de vita din: carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de lamaie si sare.
- 400 g carne de vita
- ulei
Pentru aluat:
- 250 g unt
- 400 g faina
- 8 linguri cu apa
- 1 lingura cu suc de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Frământă untul cu făina, sare, apă şi zeamă de lămâie până obţii un aluat omogen. Lasă la rece până a doua zi sau cel puţin 3-4 ore. Taie carnea în felii şi bate-o cu ciocanul.
Condimenteaz-o, unge-o puţin cu ulei şi las-o la rece câteva ore. Rumeneşte apoi carnea într-o tigaie unsă cu unt.
Intinde aluatul şi taie-l în pătrate. Pune pe jumătate o bucată de carne şi acoperă cu cealaltă jumătate. Coace pateuri le într-o tavă neunsă (cam 30 de minute).
Pofta buna!