Pateuri cu jambon, mozzarella si nucsoara
PrinteazaPateuri cu jambon, mozzarella si nucsoara din: pecorino uscată (brânză de oaie), mozzarella, ricotta proaspătă, oua, jambon crud, parmezan ras, nucşoară, untură topită, sare, piper negru, faina, unt, untură topită, zahăr.
- 30 g pecorino uscată (brânză de oaie)
- 30 g mozzarella
- 1/2 lingură de ricotta proaspătă
- 1 ou mic
- 50 g de jambon crud
- 1 lingură de parmezan ras
- 1 praf de nucşoară
- 40 g untură topită
- sare
- piper negru
Pentru aluat:
- 150 g făină cernută
- 1 ou
- 25 g unt
- 20 g untură topită
- 1 linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Se taie pecorino şi mozzarella cuburi şi se amestecă într-o terină împreună cu ricotta. Se sparge oul întreg deasupra, se sărează şi se asezonează cu o râşnitură de piper.
Se taie jambonul în bucăţi mici şi se adaugă, împreună cu parmezanul ras şi nucşoara preparatului de mai sus, pe care îl veţi lăsa apoi să se liniştească cât timp faceţi aluatul.
Intr-o terină faceţi o gaură în mijlocul făinei. Spargeţi oul, turnaţi gălbenuşul în centru şi puneţi albuşul de o parte.
Turnaţi puţină apă, înainte de a adăuga untul prealabil tăiat bucăţele, împreună cu untura. Se pune sare, zâhăr şi se frământă uşor aluatul.
Cu ajutorul sucitorului, se face o foaie destul de fină, care nu trebuie să devină tranăparentă, din care veţi decupa mai multe discuri mici, cu ajutorul unui pahar.
Se repartizează umplutura în centrul fiecărui disc, lăsând cel puţin un centimetru la margine. Se bate albuşul de ou, se unge conturul discurilor şi se împachetează.
Se pune untura la încins în tigaie cu un praf de sare şi se frig micile pateuri, intorcându-le ca să se rumenească pe toate părţile.
Pateuri cu jambon, mozzarella si nucsoara
Pofta buna!