Pateuri cu mazare, kaizer si susan
PrinteazaPateuri cu mazare, kaizer si susan din: faina, unt, boabe de mustar, sare, apa rece, kaizer, mazare, ceapa verde, unt, ricotta, menta, sare, ou, seminte de susan.
pentru aluat:
- 175 g faina
- 90 g unt
- 1 lingurita boabe de mustar macinate
- 1 praf de sare
- 2-3 linguri apa rece
pentru umplutura:
- 100 g sunca sau kaizer
- 100 g mazare noua
- 1 fir ceapa verde
- 2 linguri unt
- 125 g ricotta sau branza dulce
- 2-3 fire de menta
- sare
- piper
- 1 ou pentru uns si seminte de susan
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni faina intr-un bol, adaugi sarea, mustarul macinat si untul taiat in cubulete.
Framanti usor aluatul, cu varful degetelor, pana obtii firimituri de aluat.
Adaugi treptat cate putina apa rece, pana cand aluatul devine omogen.
Invelesti aluatul in folie si il pastrezi in frigider pana e gata umplutura. Cureti ceapa si mazarea.
Topesti untul intr-o tigaie si calesti ceapa tocata marunt, apoi adaugi fasii inguste de sunca.
Pui mazarea, amesteci usor si condimentezi cu sare si piper proaspat rasnit.
Cand legumele s-au inmuiat, adaugi menta tocata fin, branza si amesteci usor.
Intinzi o foaie de aluat din care decupezi cercuri, cu o cana. Pui umplutura pe jumatate din fiecare disc, pliezi si le sigilezi bine.
Pui coltunasii intr-o tava de aragaz, pe hartie de copt, si ii ungi cu ou batut cu un praf de sare.
Presari susan si coci la foc mediu, 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.
Pateuri cu mazare, kaizer si susan
Pofta buna!
Imi plac pateurile astea