Granita este un desert italian, răcoritor, cu o textură de zăpadă și gust intens de fructe sau de cafea. Este făcut dintr-un amestec de sirop de zahăr, apă și suc de fructe sau cafea, care este congelat și apoi mâncat cu […]
Pateuri cu pastă de măsline
PrinteazaPateuri cu pastă de măsline din: foitaj fara ou, masline negre, rosii cherry, muguri de pin, ulei de masline, sare si patrunjel.
Ingrediente:
- 1 pachet foitaj fara ou
- 200 g masline negre
- 300 g rosii cherry
- 150 g muguri de pin
- ulei de masline
- sare
- patrunjel
Mod de preparare:
Lasă foitaj ul să se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp, pregăteşte pasta de măsline: scoate sâmburii măslinelor şi pune pulpa în blender împreună cu două linguri cu ulei de măsline şi sare după gust, pentru a obţine o pastă.
Separat, taie roşiile în sferturi şi trage-le două minute într-o tigaie în care ai încins 2-3 linguri cu ulei de măsline.
Scoate o foaie de aluat şi taie cu un pahar forme rotunde. Unge-le cu un strop de ulei şi dă-le la cuptorul încins 20 de minute, până ce creşte aluatul.
Scoate minipateurile pe un platou şi lasă-le zece minute să se răcească.
Pe fiecare pateu, pune câte o lingură cu pastă de măsline, câteva sferturi de roşie, o linguriţă cu muguri de pin şi pătrunjel tocat mărunt.
Pateuri cu pastă de măsline
Pofta buna!
Granita cu fructul pasiunii și mango
Pateurile astea sunt de post, nu-i asa?