Pateuri picante cu carne tocata
PrinteazaPateuri picante cu carne tocata din: ceapa, curry, ulei, carne tocata, scortisoara, cardamom, anason, turmeric, chimion, coriandru, usturoi, morcovi, broccoli, conopida, porumb, sare, piper.
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 1-2 linguri cu pudră de curry
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 300 g carne tocată
- 1 băţ de scorţişoară
- 1 stea de anason
- 2 păstăi de cardamom
- 2 linguriţe cu turmeric
- 2 linguriţe cu coriandru măcinat
- 2 linguriţe cu chimion măcinat
- 1 linguriţă cu seminţe de muştar
- 2 căţei de usturoi, raşi
- 2 morcovi, tăiaţi mărunt
- 2 dovlecei zucchini, tăiaţi mărunt
- 100 g broccoli, tăiaţi mărunt
- 100 g conopidă, tăiată mărunt
- 1/2 cană cu boabe de porumb
- 1/2 cană cu supă de legume
- sare şi piper
- 2×400 g aluat foitaj, dezgheţat
- 1 ou, bătut
Mod de preparare:
Prăjeşte ceapa şi praful de curry în ulei de măsline până se simte aroma. Adaugă carnea tocată şi toate condimentele şi prăjeşte câteva minute, până se rumenesc.
Adaugă usturoiul, morcovii, dovleceii, broccoli, conopida şi boabele de porumb. Toarnă supa, acoperă cu capac şi fierbe timp de 10 minute sau până când legumele s-au înmuiat, la capacul şi mai fasă pe foc, până când sosul scade destul de mult.
Asezonează după gust cu sare şi piper şi mai adaugă curry dacă este necesar. Scoate băţul de scorţişoară şi cele de cardamom. Lasă compoziţia să se răcească.
Taie aluatul în dreptunghiuri. Pune puţină carne tocată pe jumătatea fiecărui dreptunghi, lăsând o jumătate de cm în jurul marginilor.
Acoperă cu cealată jumătate de aluat şi sigilează marginile cu o furculiţă.
Pune bucăţile în frigider şi preîncălzeşte cuptorul la 220°C.
Unge o tavă de aragaz cu ulei. Aşază plăcinţelele şi unge-le cu ou. Coace-le aproximativ 20 de minute, sau până când aluatul a devenit auriu.
Pofta buna!