Pateuri picante cu legume

Printeaza

Pateuri picante cu legume din: ulei, ceapa, ghimbir, seminte, turmeric, coriandru, dovleac, mazare, iaurt, faina, unt, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 1 rădăcină de ghimbir de 5 cm, rasă
  • 1 linguriţă cu seminţe de muştar
  • 1 linguriţă cu seminţe de chimion, măcinate
  • 1 linguriţă cu turmeric
  • 1 linguriţă cu coriandru, măcinat
  • 500 g miez de dovleac, tăiat în cubuleţe
  • 2 căni cu supă de legume
  • 4 dovlecei, tăiaţi în cubuleţe
  • 1/2 cană cu mazăre
  • 2 linguri cu iaurt
  • sare de mare şi piper negru
  • 1 ou bătut, pentru uns

Pentru aluat:

  • 250 g făină, cernută
  • un praf de sare
  • 125 g unt rece, tăiat în cuburi
  • apă rece

 

Mod de preparare:

Incălzeşte uleiul într-o tigaie, pune ceapa şi ghimbirul şi sotează-le până se înmoaie. Adaugă seminţele de muştar şi condimentele şi prăjeşte timp de 2 minute.

Adaugă dovleacul şi prăjeşte-l până se rumeneşte, toarnă supa, acoperă tigaia cu capac şi fierbe timp de 10 minute, adaugă dovleceii şi fierbe 5 minute, apoi pune mazărea. Amestecă bine şi toarnă iaurtul.

Asezonează şi lasă compoziţia să se răcească.

Pentru aluat, pune făina, sarea şi untul într-un robot de bucătărie şi mixează, adaugă încet apa rece până când compoziţia ia forma unei bile.

Scoate aluatul, împachetează-l în folie şi lasă-l la frigider cel puţin o oră.

Intinde aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină şi decupează rondele de mărimea unei farfurioare.

Pune 1 lingură plină cu umplutură la marginea rondelelor, îndoaie deasupra aluatul rămas şi sigilează marginile, încreţindu-le. Fă două-trei tăieturi mici deasupra fiecăruia.

Incălzeşte cuptorul la 180°C.

Pune pateurile într-o tavă de aragaz, unge-le cu ou bătut şi coace-le timp de 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.