Pateuri picante cu legume
PrinteazaPateuri picante cu legume din: ulei, ceapa, ghimbir, seminte, turmeric, coriandru, dovleac, mazare, iaurt, faina, unt, sare, piper.
- 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 1 rădăcină de ghimbir de 5 cm, rasă
- 1 linguriţă cu seminţe de muştar
- 1 linguriţă cu seminţe de chimion, măcinate
- 1 linguriţă cu turmeric
- 1 linguriţă cu coriandru, măcinat
- 500 g miez de dovleac, tăiat în cubuleţe
- 2 căni cu supă de legume
- 4 dovlecei, tăiaţi în cubuleţe
- 1/2 cană cu mazăre
- 2 linguri cu iaurt
- sare de mare şi piper negru
- 1 ou bătut, pentru uns
Pentru aluat:
- 250 g făină, cernută
- un praf de sare
- 125 g unt rece, tăiat în cuburi
- apă rece
Mod de preparare:
Incălzeşte uleiul într-o tigaie, pune ceapa şi ghimbirul şi sotează-le până se înmoaie. Adaugă seminţele de muştar şi condimentele şi prăjeşte timp de 2 minute.
Adaugă dovleacul şi prăjeşte-l până se rumeneşte, toarnă supa, acoperă tigaia cu capac şi fierbe timp de 10 minute, adaugă dovleceii şi fierbe 5 minute, apoi pune mazărea. Amestecă bine şi toarnă iaurtul.
Asezonează şi lasă compoziţia să se răcească.
Pentru aluat, pune făina, sarea şi untul într-un robot de bucătărie şi mixează, adaugă încet apa rece până când compoziţia ia forma unei bile.
Scoate aluatul, împachetează-l în folie şi lasă-l la frigider cel puţin o oră.
Intinde aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină şi decupează rondele de mărimea unei farfurioare.
Pune 1 lingură plină cu umplutură la marginea rondelelor, îndoaie deasupra aluatul rămas şi sigilează marginile, încreţindu-le. Fă două-trei tăieturi mici deasupra fiecăruia.
Incălzeşte cuptorul la 180°C.
Pune pateurile într-o tavă de aragaz, unge-le cu ou bătut şi coace-le timp de 15 minute.
Pofta buna!