Pateuri picante

Printeaza

Pateuri picante din: friptura Stroganoff, pesmet, unt, piper, faina, apa, sare, ulei.

Ingrediente:Pateuri picante

Pentru aluat:

  • 800 g făină
  • 450 ml apă călduţă
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 3-4 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Incinge o lingură cu unt şi aureşte pesmetul (cantitatea de pesmet o stabileşti în funcţie de friptura rămasă). Adaugă friptura mărunţită.

Frământă un aluat din toate ingredientele. Când îşi păstrează forma, bate-l de masă de 100 de ori. Acoperă-l cu un şervet din bumbac şi lasă-l 30 de minute.

Imparte aluatul în patru bucăţi egale şi întinde-le, pe rând, pe masa de lucru acoperită cu un şervet de bumbac sau o pânză curată.

Impachetează o foaie, presară făină deasupra şi acoper-o cu un alt şervet pentru 30 de minute. Intinde din nou până ajungi la grosimea ideală a foii de plăcintă. La final, lasă 15 minute să se zvânte.

Stropeşte foaia cu puţin unt topit, taie pătrate şi aşază în mijloc o lingură cu resturile de friptură Stroganoff pregătite anterior, împachetează bine, ca pe plic şi pune pateurile într-otavă unsă cu puţin ulei.

Dă tava la cuptorul încins, la foc iute, până se auresc pateurile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.