Pateuri picante
PrinteazaPateuri picante din: friptura Stroganoff, pesmet, unt, piper, faina, apa, sare, ulei.
- friptură Stroganoff gata preparată
- pesmet
- unt
- piper
Pentru aluat:
- 800 g făină
- 450 ml apă călduţă
- 1/2 linguriţă cu sare
- 3-4 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Incinge o lingură cu unt şi aureşte pesmetul (cantitatea de pesmet o stabileşti în funcţie de friptura rămasă). Adaugă friptura mărunţită.
Frământă un aluat din toate ingredientele. Când îşi păstrează forma, bate-l de masă de 100 de ori. Acoperă-l cu un şervet din bumbac şi lasă-l 30 de minute.
Imparte aluatul în patru bucăţi egale şi întinde-le, pe rând, pe masa de lucru acoperită cu un şervet de bumbac sau o pânză curată.
Impachetează o foaie, presară făină deasupra şi acoper-o cu un alt şervet pentru 30 de minute. Intinde din nou până ajungi la grosimea ideală a foii de plăcintă. La final, lasă 15 minute să se zvânte.
Stropeşte foaia cu puţin unt topit, taie pătrate şi aşază în mijloc o lingură cu resturile de friptură Stroganoff pregătite anterior, împachetează bine, ca pe plic şi pune pateurile într-otavă unsă cu puţin ulei.
Dă tava la cuptorul încins, la foc iute, până se auresc pateurile.
Pofta buna!