Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat
PrinteazaPateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat din: făină albă şi integrală, cjimen nergu, sare, ulei de masline, apa, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, mazare congelata, turmeric, seminţe de chimen, curry, ulei de cocos, zeama de lamaie, iaurt de soia, runze de mentă, usturoi, sare, lămâie.
Ingrediente pentru aluat:
- câte 100 g făină albă şi integrală
- 1 linguriţă chimen negru
- 1/2 linguriţă de sare
- 20 ml ulei de măsline
- 5-7 linguri apă
Ingrediente pentru umplutură:
- 2 cartofi
- 1 legătură ceapă verde
- 1/2 legătură usturoi verde
- 100 g mâzăre congelată
- 1 linguriţă turmeric
- 1 linguriţă seminţe de chimen
- 1/2 linguriţă curry
- 1 lingură ulei de cocos
- zeama proaspăt stoarsă de la 1/2 lămâie
Ingrediente pentru iaurtul mentolat:
- 150 g iaurt de soia
- 15 frunze de mentă
- 1 căţel de usturoi
- 1/4 linguriţă de sare
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol făina, sarea şi seminţele de negrilică. Adaugi uleiul şi frămânţi cu degetele, obţinând firimituri.
Adaugi treptat apă, astfel încât să obţii un aluat omogen, potrivit de tare, pe care îl modelezi în formă de sferă, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider.
Pentru umplutură, cureţi şi speli legumele. Fierbi cartofii 20 de minute, încingi într-o tigaie uleiul de cocos, adaugi chimen, curry şi turmeric, iar după 1 minut pui ceapa şi usturoiul verde tăiate mărunt, cubuleţe de cartofi zdrobite, mazărea şi zeama de lămâie.
Amesteci încontinuu şi iei vasul de pe foc după 5 minute. Impărţi aluatul în 5. Pe masa presărată cu făină, întinzi discuri de 1-2 mm grosime.
Le tai în jumătate şi rulezi sub formă de cornete pe care le umpli şi le închizi, obţinând triunghiuri.
Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 15 minute pe o parte, apoi le întorci şi continui coacerea 15-20 de minute.
Pentru sos, amesteci toate ingredientele în blender. Serveşti pateurile cu sosul de iaurt mentolat.
Pateuri Samosa cu sos de iaurt mentolat
Pofta buna!
Au iesit bune pateurile astea?