Pateuri simple si delicioase
PrinteazaPateuri simple si delicioase din: foitaj, ou, cascava si sunca.
Ingrediente:
- 2 rulouri de foitaj proaspăt
- 1 ou
pentru umplutură:
- 250 g caşcaval (natur sau afumat)
- 150 g şuncă fiartă afumată
Mod de preparare:
Intinde aluatul pe planşetă şi taie din el 8 dreptunghiuri. Taie şunca felii cu grosimea de 3 mm, apoi taie-o fâşii. Procedează la fel şi cu caşcavalul, apoi umple cu ele patru dintre dreptunghiurile de aluat obţinute mai înainte, unse în prealabil cu ou bătut.
Acoperă-le cu celelalte patru dreptunghiuri, pe care le-ai crestat oblic pe mijloc, şi lipeşte marginile aluatului trecând peste ele cu rotiţa dantelată de patiserie sau le apeşi cu o furculiţă.
Aşază pateurile într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-le circa 15 minute în cuptorul încălzit la 220° C. Serveşte-le calde.
Pateuri simple si delicioase
Poftă bună!