Pateuri simple si delicioase

Printeaza

Pateuri simple si delicioase din: foitaj, ou, cascava si sunca.

Ingrediente:

  • 2 rulouri de foitaj proaspăt
  • 1 ou

pentru umplutură:

  • 250 g caşcaval (natur sau afumat)
  • 150 g şuncă fiartă afumată

 

Mod de preparare:

Intinde aluatul pe planşetă şi taie din el 8 dreptunghiuri. Taie şunca felii cu grosimea de 3 mm, apoi taie-o fâşii. Procedează la fel şi cu caşcavalul, apoi umple cu ele patru dintre dreptunghiurile de aluat obţinute mai înainte, unse în prealabil cu ou bătut.

Acoperă-le cu celelalte patru dreptunghiuri, pe care le-ai crestat oblic pe mijloc, şi lipeşte marginile aluatului trecând peste ele cu rotiţa dantelată de patiserie sau le apeşi cu o furculiţă.

Aşază pateurile într-o tavă îmbrăcată cu hârtie de copt şi coace-le circa 15 minute în cuptorul încălzit la 220° C. Serveşte-le calde.

Pateuri simple si delicioase

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.