Pateuri cu somon si menta
PrinteazaPateuri cu somon si menta din: frunze de sfeclă sau frunze de spanac, castravete, iaurt gras, suc de lămâie, mărar, mentă uscată, somon fără piele, sare de mare, foi de plăcintă, unt topit.
- 2-3 frunze de sfeclă sau o mână de frunze de spanac
- 1 castravete lung
- 300 g iaurt gras
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 fir mărar tocat
- 1 vârf de linguriţă mentă uscată şi tocată
- 250 g file de somon fără piele
- sare de mare
- 4 foi de plăcintă
- 60 g unt topit
Mod de preparare:
Se spală frunzele de sfeclă, se scutură şi se îndepărtează cotoarele; se taie în 6 bucăţi.
Se decojeşte castravetele, se rade şi se lasă să se scurgă.
Apoi amestecă împreună cu iaurtul, sucul de lămâie, sare, piper şi verdeţuri. Se taie pestele in 12 bucati.
Se aseaza pe planseta foile de placinta si se ung cu unt doua dintre ele; alaturi se asaza alte doua foi.
Se taie fiecare in 6 fasii.
Pe marginea fiecarei fasii se asaza cate o frunza de salata si o bucata de peste; se sareaza si se asaza deasupra alta frunza de salata; se pliaza astfel incat sa se obtina un triunghi.
Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu restul de unt; se coc pateurile cca 15 min.
In cuptorul incins la 180 °C. Se servesc cu sos.
Pateuri cu somon si menta
Pofta buna!