Pateuri cu sunca
PrinteazaO reteta de pateuri cu sunca din: aluat de foietaj, cascaval, sunca de praga, ou si chimen.
- 500 g aluat de foietaj
- 150 g cascaval
- 200 g sunca de Praga
- un ou pentru uns
- chimen pentru ornat
Mod de preparare:
Se scoate aluatul din congelator şi se lasă 2-3 ore la temperatura camerei. Se pregătesc între timp ingredientele pentru umplutură. Se taie caşcavalul cubuleţe, iar şunca felii. Se întinde aluatul cu sucitorul, se porţionează cu ruleta şi se aşază umplutura.
Caşcavalul se înfăşoară în felia de şuncă şi apoi se rulează cu aluatul. Se aranjează în tava tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu ou. Deasupra se presară chimen. Se coc la 180°C. Se servesc atât calde, cât şi reci.
Pateuri cu sunca
Pofta buna!