Pateuri umplute cu porumb, brânză şi chilli
PrinteazaO reteta de pateuri umplute cu porumb, branza si chilli din: porumb, coriandru, ceapa verde, cheddar, ardei iute, aluat, ou si seminte de susan.
- ½ x 198g conservă de porumb dulce, scurs bine de apă
- 1 mână mică de coriandru, tocată
- 1 ceapă verde, tăiată în felii subţiri
- 25g de cheddar, dat prin răzătoare
- ½ ardei iute verde, tocat
- 400g de aluat pentru plăcintă
- 1 ou, bătut
- 2 linguri seminţe de susan
Mod de preparare:
Se face umplutura amestecând porumbul, coriandrul, ceapa verde, brânza şi ardeiul iute cu sare şi piper. Se desfăşoară foaia de aluat, se mai întinde puţin cu un sucitor, apoi se taie cercuri cu diametrul de 10cm (ar trebui să iasă 6 cercuri, apoi reîntinde restul de aluat şi mai taie 2 cercuri). Se ung marginile cercurilor cu ou, apoi se aşază câteva linguri de umplutură în mijlocul fiecărui cerc.
Se îndoaie cercurile pe jumătate, apoi se sigilează marginile, apăsând cu degetele. Se aranjează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu restul de ou şi se presară cu seminţe de susan. Se acoperă şi se lasă la rece cel puţin 30 de minute înainte să se dea la cuptor.
La ora mesei, se încălzeşte cuptorul la 200º C/gaz 6 şi se dau pateurile la cuptor 20 de minute până când devin aurii şi crocante
Pateuri umplute cu porumb, brânză şi chilli
Pofta buna!
Imi dai si mie din pateurile astea?