Patison umplut
PrinteazaIngrediente:
- 8-10 bucăţi patison (sau 3-4 dovlecei clasici )
- 1/2 kg carne tocată porc, vită sau pasăre)
- 1 ceaşcă orez
- 1 bucată ceapă
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 1 lingură bulion
Mod de preparare:
Speli patisonul, tai fiecărei bucăţi un căpăcel şi cu o linguriţă îi scoţi miezul. Amesteci apoi carnea cu orezul, ceapa şi verdeaţa tocată, bulionul, sare şi piper după gust. Dacă foloseşti roşii, le cureţi de pieliţe, le tai mărunt şi le adaugi în compoziţia de carne.
Umpli bucăţile de patison, le pui căpăcelul, le aşezi într-o cratiţă cu apă şi puţină sare şi le fierbi la foc mic. După ce au fiert, le dai puţin la cuptor.
Pofta buna!