Patlagele la borcan
PrinteazaPatlagele la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper.
- 3 kg pătlăgele
- apa
- sare
- zahar
- otet
- ulei
- piper boabe
- dafin
Mod de preparare:
Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, 3-4 linguri ulei şi 10 boabe de piper negru.
Când începe să clocotescă, se adaugă 250 ml oţet şi 2-3 foi de dafin şi se mai lasă pe foc. Când clocoteşte din nou, se pun roşiile 2-3 minute, până îşi schimbă culoarea.
Se pun într-un vas mare la răcit. Se aşază în borcane, nu foarte îndesate, cu 1,5 căpăţâni de usturoi tocat, 2 bucăţi hrean tăiat bucăţele, frunze de vişin uscate, capere.
Se toarnă amestecul fierbinte şi se acoperă borcanele.
Pofta buna!