Patlagele murate
PrinteazaPatlagele murate din: patlagele, boabe de mustar, marar, usturoi, sare, morcovi.
- patlagele
- boabe de muştar
- crenguţe de mărar uscat cu floare
- morcovi
- usturoi
- sare
Mod de preparare:
Pătlăgele verzi se spală bine, li se rup codiţele şi se lasă să se scurgă de apă. In borcane se presară mai întâi un pachet cu boabe de muştar şi crenguţe de mărar uscat cu floare.
Se aşează apoi pătlăgelele unele lângă altele, iar în locurile rămase libere se pun felii subţiri de morcovi şi căţei de usturoi curăţaţi de coji. Deasupra se pun frunze de vişin, de ţelină, mărar cu floare şi două scândurele.
Se prepară o saramură cu 45 g sare la un litru de apă, care se toarnă clocotită peste pătlăgele. Se acoperă imediat borcanul cu folie adezivă cu celofan şi se lasă pe loc. până se răceşte, după care se aşează la păstrat.