Patlagele verzi picante
PrinteazaPatlagele verzi picante din: patlagele verzi, foi de dafin, ceapa, ardei iute, boabe de mustar, otet, zahar, apa, sare grunjoasa.
- 4 kg patlagele verzi
- 8-10 foi de dafin
- 10 cepe
- 10 ardei iuti
- 2 linguri boabe de mustar
- 1 l otet
- 1 lingura zahar
- 1 l apa
- 1 lingura de sare grunjoasa
Mod de preparare:
Speli gogonelele şi ceapa curăţată. Tai ceapa solzişori, gogonelele în sferturi, iar ardeii iuţi în felioare subţiri. în borcane de 800 ml, aşezi gogonele¬le, cu felii de ceapă, ardei iute şi boabe de muştar printre ele. Pentru saramură procedezi în felul următor: la 1 litru de apă, adaugi 1 litru de oţet, câte 1 lingură de sare şi zahăr, precum şi foile de dafin.
Dai în clocot, scoţi foile de dafin şi laşi puţin să se răcorească. Aşezi borcanele pe lame de cuţit şi torni saramura încet peste gogonele, încli¬nând puţin borcanul. Laşi un spaţiu de 2 cm până la gura borcanului.
Sterilizezi borcanele la bain-marie, timp de 25 de minute, la foc mic. Le laşi să se răcească în apa în care au fiert şi le depozitezi în cămară a doua zi.
Patlagele verzi picante
Pofta buna!