Patlagele murate la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe Mod de preparare: Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, […]
Patlagele verzi in saramura
PrinteazaPatlagele verzi in saramura: Pe fundul unui borcan de 5 l, se aşează o tulpină de mărar uscat, 2-3 frunze de ţelină, 2-3 crenguţe de vişin, iar deasupra se aşează pătlăgele şterse bine; printre ele se aşează hrean, căţei de usturoi şi frunze de ţelină.
Deasupra se pun usturoi, hrean, mărar şi cimbru. Peste ele se pune un lichid făcut din 5 l de apă, 5 linguri de sare, o lingură de piper, o lingură de boabe de muştar, 5 linguri de zahăr şi 2 foi de dafin.
Se fierbe timp de douăzeci de minute, apoi se lasă la răcit, se toarnă peste pătlăgele şi se leagă cu celofan.
Castraveti si patlagele (gogoanele verzi in saramura)
Castraveti si patlagele (gogoanele verzi in saramura) din: saramura, usturoi, hrean, marar, frunze de visin. Ingrediente: 5 l saramura 30 g usturoi 50 g hrean 100 g marar 100 g frunze de visin Mod de preparare: Castravetii sau gogonelele verzi se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o […]
Patlagele la cuptor cu branza din: pâine, piure de roşii, ceapă crudă, ouă, brânză rasă, unt, sare. Ingrediente: 400 g pâine 400 g piure de roşii, nu prea gros 50 g ceapă crudă 4 ouă 50 g brânză rasă 150 g unt topit sare, după gust Mod de preparare: Pâinea se înmoaie în pireul de […]
Pofta buna!