Pătrate cu cremă
PrinteazaPătrate cu cremă
- 300 g făină
- 1 ou
- 60 g unt
- 20 g praf de amoniac
- 3 linguri zahăr
- 1 praf de vanilie
- 1/4 pahar lapte
- ulei
Ingrediente crema: 1/2 pahar lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare.
Mod de preparare:
Se face un aluat din cele arătate, se lasă să se odihnească ½ oră. Se împarte apoi aluatul în trei părţi egale.
Se întind trei foi care se coc pe rînd în tava de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină. Pentru cremă, se amestecă într-o cratiţă pe foc laptele cu zahărul şi făina pînă ce începe să se îngroaşe.
Se ia de pefoc şi se adaugă untul şi esenţa de migdale amare, amestecînd bine.
Cu această cremă se unge fiecare foaie şi se aşază una peste alta (foaia de deasupra trebuie să fie unsă cu cremă).
Se serveşte tăiată în pătrate.
Pofta buna!