Pătrate cu piure de castane
PrinteazaPătrate cu piure de castane din: foi de placinta, unt, ciocolata neagra, piure de castane, migdale, miez de nuca, fistic, zahar tos, lamaie, portocala, ananas, rom, apa, sos de lamaie si sos de ciocolata.
- 250 g foi de placinta
- 200 g unt
- 100 g ciocolata neagra
- 200 g piure de castane
- 100 g migdale
- 100 g miez de nuca
- 100 g fistic
- 200 g zahar tos
- o lamaie
- o portocala
- un ananas
- rom
- 150 ml apa
- sos de lamaie
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Ciocolata se toacă mărunt sau se dă prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un bol. Se adaugă migdalele, miezul de nucă şi fisticul tocate mărunt şi piureul de castane.
Foile de plăcintă se ung cu unt topit foaie cu foaie, se aşază într-o tavă jumătate din ele, se ung cu pasta din bol, apoi deasupra se aşază restul de foi.
Se taie în pătrate cu un cuţit ascuţit, se toarnă deasupra untul rămas şi se introduce tava în cuptor. Se coace la foc mediu 40-45 de minute, apoi se dă focul mai mare şi se ţine până ce foaia de deasupra a devenit aurie.
Intr-o oală se pun la fiert zahărul cu apa, sucul de lămâie şi sucul de portocală şi puţină coajă rasă de la ambele fructe.
Se fierbe totul până se formează un sirop, se toarnă peste pătratele din tavă şi se lasă să se înmoaie. Se introduc la rece şi se ţin minimum trei ore înainte de a fi servite.
Se servesc cu o salata din ananas amestecat cu rom, sos de lamaie sau sos de ciocolata.
Pătrate cu piure de castane
Pofta buna!
Nu-mi place piureul de castane