Patrate cu salau
PrinteazaPatrate cu salau din: salau, cartofi, cascaval, smantana, unt, sare, piper, dafin.
Ingrediente:
- 1,5 kg şalău
- 1,5 kg cartofi
- 300 g caşcaval
- 200 g smântână
- 1/2 pachet unt
- sare
- piper
- foi de dafin
Mod de preparare Patrate cu salau:
Fierbi şalăul (spălat şi porţionat) care este mai fad, cu piper, foaie de dafin şi sare timp de 15 minute.
Cureţi carnea de pe oase şi o pui în tava de aragaz unsă cu ulei.
Deasupra ei pui un piure de cartofi frecat cu sare, smântână şi 1/2 pachet de unt.
Razi caşcaval şi coci şalăul în cuptor până se rumeneşte.
Ai grijă ca straturile de peşte, cartofi şi caşcaval să fie egale.
Laşi să se răcească un pic, apoi tai amestecul în pătrate şi le decorezi cu frunze de pătrunjel verde.
Peştele proporţionat astfel îl poţi servi cu smântână.
Pofta buna!