Patratele cu alune
PrinteazaPatratele cu alune din: ciocolata alba de menaj, ulei, zahar, faina, oua, bicarbonat, vanilie, scortisoara, cocos, nuci zdrobite, gem de caise, alune de padure, ciocolata alba, ciocolata neagra, lapte si unt.
Ingrediente:
- 400 g ciocolata alba de menaj
- 150 ml ulei
- 2 cani zahar
- 2 cani faina
- 5 oua
- 1-1/2 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- 1 cana miez de cocos ras
- 1 cana nuci zdrobite
crema:
- 400 g gem de caise
- 200 g alune de padure zdrobite
glazura:
- 100 g unt
- 150 g ciocolata alba
- 150 g ciocolata neagra
- 100 g zahar
- 100 ml lapte
ornare:
- 250 g alune de padure zdrobite
pentru tava:
- 50 g unt
- 100 g zahar praf
Mod de preparare:
Frecaţi zahărul cu uleiul şi adăugaţi ouăle, pe rând, amestecând încontinuu.
Separat, amestecaţi făina, bicarbonatul, scorţişoara, sarea. Uniţi cele două compoziţii, adăugaţi vanilia, miezul de cocos şi nucile. Amestecaţi bine pentru omogenizare.
Turnaţi compoziţia în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi coaceţi un blat pe care lăsaţi-l apoi la răcit, tăiaţi-l în două şi umpleţi foile obţinute cu amestecul de gem şi alune.
Pentru glazură, fierbeţi într-un vas 50g unt, 150g ciocolată albă, 50g zahăr şi 50ml lapte şi în alt vas 50g unt, 150g ciocolată neagră, 50g zahăr şi 50ml lapte.
Turnaţi glazura albă peste blatul rece, nivelaţi-o şi lăsaţi-o să se întărească.
Tăiaţi apoi blatul în pătrăţele. înmuiaţi marginile lor în glazura neagră şi apoi în alunele zdrobite şi puneţi prăjiturile pe un platou pentru a se întări glazura.
Deasupra fiecărei prăjituri puneţi câte o alună întreagă, înmuiată în puţină glazură, ca să se lipească bine.
Patratele cu alune
Pofta buna!