Pătrăţele cu ciocolată şi caramel
PrinteazaO reteta de patratele cu ciocolata si caramel din: zahar brun, unt, miere, fulgi de ovaz, caramel, ciocolata si ulei de floarea soarelui.
- 200 g zahar brun
- 200 g unt, plus extra pentru uns
- 2 linguri miere
- 350 g fulgi de ovaz
- 400 g de caramel
- 200 g de ciocolata
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 150° c/gaz 2. Se pun zahărul, untul şi mierea într-o oală, la foc mic, până când untul se topeşte, amestecând din când în când. Se ia oala de pe foc, se adaugă ovăzul, amestecând bine. Se toarnă compoziţia într-o formă pătrată de 22 cm, unsă cu puţin unt.
Se întinde compoziţia cu ajutorul unei linguri de lemn, astfel încât să ajungă în colţurile tăvii. Se coace pe grătarul din mijloc al cuptorului pentru 40-45 de minute. Se lasă să se răcească 10 minute în tavă (sau cel mai bine peste noapte), apoi se întinde uniform caramelul. Se lasă la răcit până devine ferm.
Se topeşte ciocolata la bain-marie, se adaugă uleiul şi se întinde peste prăjitură. Se lasă să se răcească, apoi se taie în pătrăţele.
Pătrăţele cu ciocolată şi caramel
Pofta buna!