Patratele crocante
PrinteazaO reteta savuroasa de Patratele crocante din: alune de padure, miere, scortisoara, galbenus si fulgi de porumb.
- 400 g alune de padure
- 4-5 linguri miere
- 1 lingurita scortisoara
- 1 galbenus foarte proaspat
- 250 g fulgi de porumb
Mod de preparare:
Macinati 200 g alune si pisati mai mare restul. Amestecati mierea cu galbenusul si scortisoara si apoi adaugati alunele pisate si macinate. In functie de marimea galbenusului cantitatea de miere poate sa fie mai mare sau mai mica.
Trebuie sa obtinem un amestec mai tare pe care intindeti-l intr-o foaie uniforma ca grosime, pe un strat de fulgi de porumb pisati cat mai marunt. Apasati foaia pe pesmetul de cereale, pentru ca aceasta sa se lipeasca de foaie.
Taiati foaia in patratele dupa ce s-a racit la frigider pana a doua zi.
Patratele crocante
Pofta buna!