Patratele cu fistic
PrinteazaPatratele cu fistic din: fistic, ciocolata, zahar, unt, faina, lapte, smantana.
- 140 g fistic decojit
- 200 g de ciocolată cu lapte
- 200 g de zahar fin
- 200 g de unt foarte moale
- 200 g de făină cu agent de creştere
- 100 ml de lapte
- 150 ml de smântână
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se tapetează o tavă de prajituri pătrată cu latura de 20 cm cu hârtie de copt.
Se mixează 125 g de fistic, 75 g de ciocolată şi cam jumătate din zahăr într-un blender, până când se mărunţesc foarte bine. Se varsă într-un vas cu restul de zahăr, unt, ouă, făină şi lapte, plus un praf de sare, şi se bat.
Se pune amestecul în tavă şi se coace 35-45 de minute, până când un beţişor înfipt în aluat iese curat. Se lasă să se răcească.
Se topeşte restul de ciocolată cu lapte, apoi se combină cu smântână şi se lasă să se răcească până se poate întinde.
Se taie marginile prăjiturii, apoi se taie pe jumătate, pe orizontală. Se întinde puţină glazură peste bază, apoi se aşază deasupra celălalt blat.
Se întinde restul de glazură, se toacă în bucăţi mari fisticul rămas şi se presară deasupra. Pentru a servi, se taie în 16 pătrate.
Patratele cu fistic
Pofta buna!