Patratele cu frisca

Printeaza

Patratele cu frisca

Ingrediente:Patratele cu frisca

  • 100 g ciocolată

Pentru blat:

  • 50 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 200 g ciocolată
  • 200 g margarina
  • 200 g făină
  • l plic cu praf de copt
  • 3 ouă

Pentru cremă:

  • 4 foi de gelatină
  • 750 ml frişca
  • 75 ml sirop de mentă
  • 25 g zahăr

Preparare:

Amestecă făina cu praful de copt şi gălbenuşurile. Topeşte pe foc zahărul în lapte. Pune margarina, ciocolata, cacao. După ce s-a răcit, adaugă amestecul de făină şi înglobează albuşurile bătute.

Pune compoziţia într-o tavă unsă cu margarina şi tapetată cu făină. Coace la cuptor cam 35 de minute. Intre timp, bate frişca. Adaugă siropul de mentă, zahărul şi gelatina înmuiată în apă. Amestecă energic.

După ce s-a răcit blatul, taie-l în patru foi. Intre foi întinde crema de frişca, îmbracă prăjitura în ciocolată topită la bain-marie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.