Pătrăţele din aluat sfăramicios cu agrişe şi migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de patratele din aluat sfaramicios cu: unt, faina, praf de copt, sare, migdale, zahar brun, agrise, zahar tos, fulgi de migdale.
- 250g de unt rece, tăiat bucăţi
- 250g de făină
- 3 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă de sare
- 125g migdale măcinate
- 125g de zahăr brun
- 350g de agrişe, proaspete sau congelate
- 85g de zahăr tos, plus extra
- 50g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170° C/gaz 5. Se tapetează o formă de 27cmxl8cm cu hârtie pentru copt.
Se dă untul prin făină în care s-au încorporat în prealabil sarea şi praful de copt, migdale şi zahăr, până se obţine o textură fărâmiţată, apoi se presează cu putere două treimi din compoziţia astfel obţinută pe fundul şi marginile formei de copt. Se amestecă agrişele cu zahărul tos şi se adaugă peste aluat.
Se încorporează restul de fulgi de migdale în restul de aluat şi se presară deasupra agrişelor. Se lasă la cuptor 50 de minute o oră, până se rumeneşte iar fructele fac bolbocele pe la margini.
Se presară cu zahăr tos şi se lasă la răcorit în formă. Se taie în 8 pătrăţele şi se serveşte cu o ceaşcă de ceai sau ca desert, cu cremă custard sau frişcă.
Pătrăţele din aluat sfăramicios cu agrişe şi migdale
Pofta buna!