branza cu ardei, ou, pudra de proteina, ulei de masline, tequila, lime. Saganaki este un fel de mancare traditional din bucataria greceasca, care consta in principal din branza prajita, de obicei branza Feta sau Kefalotyri. Numele “Saganaki” se refera la tigaia speciala din otel inoxidabil sau din cupru folosita pentru a […]
Patratele cu spanac
PrinteazaPatratele cu spanac din: pesmet, smantana, praz, spanac, ceapa, unt, usturoi, oua, faina, telemea, sare, piper, nucsoara, scortisoara, rosii cherry.
Ingrediente:
- 60 g pesmet
- 250 ml smântână
- 1 fir de praz
- 200 g spanac congelat
- 2 cepe
- 2 linguri unt
- 3 căţei de usturoi
- 3 ouă
- 5 linguri făină
- 200 g brânză telemea rasă
- 1 linguriţă sare
- 1 vârf cuţit piper măcinat
- 1 vârf cuţit nucşoară pudră
- 1 vârf cuţit scorţişoară
- 100 g roşii cherry pentru decor
Mod de preparare:
cerne pesmetul într-un castron şi se toarnă smântână caldă peste el. Prazul şi ceapa se taie fâşii şi se călesc împreună cu usturoiul în untul topit trei minute.
adaugă spanacul scurs şi tocat mărunt şi se mai lasă două minute. lasă să se răcească.
toarnă amestecul de legume peste pesmetul cu smântână. adaugă ouăle bătute, făina, 2/3 din brânza rasă, nucşoara, scorţişoara, piperul şi sarea. Se amestecă bine.
pune compoziţia într-un vas termorezistent pătrat uns şi tapetat, se presară brânza oprită şi se coace în cuptorul preîncălzit 20-30 de minute.
taie pătrăţele şi se decorează cu roşii cherry.
Patratele cu spanac
Pofta buna!
tarate de grau, apa calduta, faina de secara, pudra de proteina de orez, gluten de grau, sare, ulei, seminte de chimen, drojdie. Produsele de patiserie și alte produse din cereale, cum ar fi pâinea, cerealele, clătitele sau vafele cumparate de la magazine sau supermarket-uri sunt mai scumpe decat daca le preparati […]